Tarrès

Informació general

Tarrés

Té 100 habitants. Destaca per les façanes de pedra vista de moltes de les seves construccions, que ens inviten a passejar-hi per gaudir d’aquest harmoniós conjunt urbà de cases i carrers.
La senzilla i bella façana neoclàssica de l’Església Parroquial de l’Assumpció de Maria contrasta amb l’interior barroc i un imponent campanar vuitavat de dos cossos. Juntament al costat hi trobem Cal Magre, amb una bonica façana porxada del 1809. Hi ha altres cases destacables, com la casa Comú, que data del segle XVII.

A la població hi ha dos indrets curiosos: la plça de la Font, que conserva encara els aljubs per abeurar els animals i rentar la roba, i l’ermita de la Santa Creu, ja a les afores, on una antiga pallissa amb la seva era s’han reconvertit en un lloc de culte.

S’hi conserven també moltes pedreres, ara sense explotar, d’on sortí part de la pedra del monestir de Poblet.

Recentment, per acollir els visitants s’ha restaurant l’antiga cooperativa del vi, “el Sindicat”, edifici de pedra seca convertit en bar-restaurant, agrobotiga i allotjament turístic.

Com que és una població molt ben comunicada és un lloc habitual d’estiueig i segona residència, ideal per a la pràctica de bicicleta de muntanya al circuit compartit amb Fulleda.

© Consell Comarcal de les Garrigues