La Pobla de Cérvoles

Visites d’interès

Església de la Mare de Déu de la Jonquera

Fou bastida el 1728 sobre les restes d'una església romànica. En el seu interior, en el cambril, hi ha la Mare de Déu de la Jonquera. Aquesta verge trobada és la patrona de la Pobla. A l'església s'hi pot admirar un orgue barroc (construït per Anton Cases vers el 1752) d'exquisida policromia, totalment restaurat per Wilfried Praet. A l'estiu, i formant part del Cicle de Concerts dels Orgues de Catalunya, s'hi duen a terme concerts a càrrec de prestigiosos organistes; durant l'any acompanya els cants litúrgics. També es poden veure les Pintures murals a l'altar major, de l'any 2000, atrevida obra mural del pintor lleidatà de reconegut prestigi Víctor P. Pallarès, en el lloc on hi hagué un magnífic retaule barroc, malauradament destruït.

Vinya dels Artistes

És un projecte singular del celler Mas Blanch i Jové que aconsegueix fusionar el paisatge de muntanya de les Garrigues amb l'art i el vi. Hi veureu obres d'artistes destacats com Josep Guinovart, Federic Amat, Susana Solano, Carles Santos o Evru, entre altres. És una experiència sensorial a l'aire lliure: un concepte únic. que uneix territori, gastronomia, ecologia, cultura i vi per al gaudi de tots els sentits.
Horari: Dissabtes i festius d'11 h a 14 h Els grups de més de 8 persones poden concertar visites en altres hores i dies.

Tel. 973 050 018 / 627 559 832 www.masblanchijove.com

Ermita de Sant Miquel

Fou construïda el 1610. Acollí la imatge de la Mare de Déu de la Jonquera fins al seu posterior trasllat a l'església parroquial. Fou llavors quan la capella passà a donar culte a sant Miquel Arcàngel i des de llavors va presidir l'ermita el retaule gòtic de sant Miquel, obra de Bernat Martorell, el qual retaule hi restà fins que a principis del segle XX fou traslladat a Tarragona per a la seva restauració i actualment es troba a la Catedral de Tarragona. Actualment a l'ermita de Sant Miquel se'n pot veure una reproducció feta pel pintor Salvador Jané.

Monument a Josep Espasa i Anguera

Davant l'edifici de l'Ajuntament i l'Ecomuseu hi ha un monument erigit en memòria de Josep Espasa i Anguera (la Pobla de Cérvoles 1840 - Barcelona 1911), fill distingit d'aquest poble i fundador de l'Enciclopèdia Espasa.

Ecomuseu de l’Oli

L'Ecomuseu pretén donar una visió completa del procediment d'elaboració artesanal de l'oli, de la seva qualitat, de la seva cultura, de la seva història, etc.
Pl. de Sant Miquel
Visites concertades.
Tel. 973 175 152 (de 10 h a 14 h)
Preu: 1 euro. Per a grups de 10 persones o més: 0,70 euros

© Consell Comarcal de les Garrigues