L’Espluga Calba

Visites d’interès

Antic Molí d’oli de la Cooperativa Espluguenca

La cooperativa Agrària Espluguenca fa visites cada diumenge de les 10 h a les 13 h a l'antic molí d'oli. Per a més informació: 973 156 013

Església

La nova església, del segles XVIII, va ser edificada al mateix lloc on hi va haver l'anterior, si bé calgué utilitzar la meitat del cementiri, que era al costat, una part de l'antiga abadia, la casa de la vila i altres de particulars. A la façana principal de l'església hi ha una imatge de la Immaculada Concepció, patrona de la vila. Als laterals hi trobem el sol i la lluna.
L'any 1991, l'artista Josep Minguell va dur a terme la restauració de les pintures que l'any 1954 pintà el seu pare, Jaume Minguell, i la realització d'uns impressionats frescos a la capella del Santíssim.

Espai Antoni Ferrer

És un espai cultural ubicat al castell de l'Espluga Calba dedicat a la memòria de l'espluguenc, Antoni Ferrer, cavaller de l'Orde de l'Hospital de Sant Joan de Jerusalem, que l'any 1493 va acompanyar Cristòfor Colom en el segon viatge a les Antilles i el continent que avui se'n diu Amèrica.

Castell de l’Espluga Calba

Al bell mig del poble hi ha el majestuós castell de pedra, del segle XIII, on es pot visitar l'Aula Magna, antic punt de trobada de l'orde de Sant Joan de Jerusalem; abans d'entrar-hi es pot admirar un fresc que representa la donació de la primera Carta de Població de l'Espluga Calba. Al Pati d'Armes podem veure una gran pica de pedra que es feia servir per guardar l'oli; també hi ha la sala de l'Orde de Malta, una sala d'exposicions i un museu de la pagesia.
Visites a concretar al telèfon de l'Ajuntament 973 15 60 05 /  698 892 378.

© Consell Comarcal de les Garrigues