Fulleda

Visites d’interès

Monument a Agustina Saragossa i Domènech

En record a l'heroïna de la guerra de la independència coneguda amb el nom d'Agustina d'Aragó, la qual, encara que nascuda a Barcelona, es pot considerar com si fos de Fulleda perquè els seus pares, els seus avantpassats i set dels seus germans nasqueren a Fulleda.

Església Parroquial de Santa Maria

És un temple d'estil romànic, de planta rectangular amb una sola nau coberta amb volta apuntada i plantada sobre una cornisa de línies simples i campanar d'espardenya, sòbria i sense decoració de cap mena. És una església rural notòriament influïda per l'art cistercenc i caldria situar-la entre les mostres de perduració tardana del que es designa com l'estil oficial del segle XII, en un moment en què ja havien entrat en l'arquitectura religiosa de Catalunya les formes ogivals. L'influx cistercenc és ben notori a les restes de l'antiga portalada i a la nau.

Antic Molí d’oli

La Cooperativa de Fulleda va ser fundada l'any 1957.  La disminució de l'activitat agrícola, els canvis en els sistemes de producció i la maquinària que va anar quedant obsoleta, van obligar a tancar el molí. Recentment l'ajuntament ha llogat els baixos de l'edifici i després d'una important restauració de les instal·lacions i la maquinària, l'ha obert al públic com a museu.
Per concertar visites s'ha de trucar a l'ajuntament (Tel. 973 15 62 01).

© Consell Comarcal de les Garrigues