L’Albi

Visites d’interès

Restes del Castell

La vila és situada al peu de les restes del castell d'origen medieval (s. XII). Fou engrandit i reformat a finals del segle XV. Convertit en palau renaixentista, ocupa un turó dels afores del poble. Al nucli residencial, es pot veure un portal de mig punt amb arc rebaixat, cobert per una volta de motllures encreuades simples, en la clau de la qual figuren diversos escuts, un d'aquests amb un lleó rampant i un altre en forma de llosange.
Visites concertades a l'ajuntament: 973 17 50 04

Conjunt de pintures rupestres la Vall de la Coma

Al terme municipal hi ha el conjunt de pintures rupestres anomenat la Vall de la Coma, que es pot visitar a hores concertades, és a 5 km de la població i està declarat bé d'Interès cultural del patrimoni històric.
Visites concertades a l'ajuntament: 973 17 50 04

Església Parroquial de Santa Maria

Data del segle XVIII, és d'estil renaixentista i té la façana barroca. Consta de tres naus i d'un campanar de 34 m. A dins hi ha una cripta dels barons de l'Albi.

Ermita de Sant Cosme i Sant Damià

Data del segle XVII i fou restaurada l'any 1909. És d'una sola nau i a l'interior s'hi guarden unes pintures dels sants Abdon i Senen i de sant Antoni de Pàdua.

Nucli antic, restes del Castell i pintures rupestres de la Vall de la Coma

S'hi conserven la plaça, el carrer Major i el carrer del Call. També destaca l'edifici de l'Ajuntament i la cooperativa del camp (obra de Cèsar Martinell).
La vila és situada al peu de les restes del castell d'origen medieval (s. XII). Fou engrandit i reformat a finals del segle XV. Convertit en palau renaixentista, ocupa un turó dels afores del poble.
Al terme municipal hi ha el conjunt de pintures rupestres anomenat la Vall de la Coma, que es troba a 5 km de la població.
Visites concertades a l'ajuntament: 973 17 50 04

Parc de les Olors les Basselles de l’Albi

T'imagines un jardí visitable on poder veure, identificar, tocar i olorar tot tipus de plantes aromàtiques, medicinals i culinàries? A Les Basselles, el Parc de les Olors ubicat a la vila de l'Albi, tenim la ferma intenció de transmetre als visitants la nostra gran passió; l'etnobotànica. Per assolir aquest objectiu hem ideat un discurs didàctic, adaptable als diferents tipus de públic, que permet al visitant conèixer i familiaritzar-se amb noms, sabers populars, usos terapèutics i orígens geogràfics d'un ampli ventall d'espècimens botànics.

https://www.lesbasselles.cat

© Consell Comarcal de les Garrigues