La Granadella

Informació general

La Granadella

Amb 723 habitants és el terme municipal més gran de les Garrigues, amb 88, 92 km2, llindant amb el Segrià i la Ribera d’Ebre.

El Pla de la Vila, plaça situada al centre del poble, on antigament hi havia la bassa per abeurar el bestiar, és el punt de reunió dels granadellencs.

En un dels extrems de la plaça s’hi troba l’Església de Santa Maria de Gràcia, construcció barroca que començà a construir-se l’any 1764 i s’anomena “la Catedral de les Garrigues” per les seves dimensions catedralícies. Està formada per tres naus i hi destaquen un cimborri il·luminat per una artística llanterna i l’altar major amb el cambril del Sant Crist de Gràcia.

Aquesta imatge, que segons la llegenda va ser trobada en una ermita situada en el lloc de l’actual església, està molt arrelada al cor dels veïns, que sempre li han expressat una devoció especial.

A la serra de Sant Antoni i encarada cap a la vila trobem l’Ermita de Sant Antoni Abat, del segle XIV, amb un altar dedicat a la Mare de Déu de Montserrat de construcció recent.

© Consell Comarcal de les Garrigues