Deixalleries

DEIXALLERIES COMARCALS DE LES GARRIGUES

Les deixalleries son instal·lacions de recepció i emmagatzematge on podem portar els residus municipals per als quals no hi ha contenidors específic al carrer. Són un servei públic que ens permet portar tot tipus de residus, tant reciclables com especials, per facilitar-ne la reutilització i el tractament.

Les deixalleries reben els nostres residus i s’encarreguen que siguin tractats perquè no perjudiquin el medi ambient i puguin ser reutilitzats. El servei de deixalleria s’ha de considerar un sistema de recollida selectiva que incrementa el percentatge de reciclatge. L’any 2.018 es van reciclar 189 tones de residus per aquesta via, un 2,7% del total de residus generats a la comarca.

On són? Quan hi puc anar?
A les Garrigues disposem de dues deixalleries, una a Les Borges Blanques i l’altra a Juneda.

Deixalleria de les Borges Blanques
https://goo.gl/maps/DgmBDgAETVQEZ5rD6

Horari deixalleria Borges:
Matins: dilluns a dissabte de 9:00 a 13:00
Tardes: dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 15:00 a 17:00

Deixalleria de Juneda
https://goo.gl/maps/FxhUuwePTunuiGfn8

Horari deixalleria Juneda:
Dimarts i divendres de  13:00 a 18:00
Dissabtes de 9:00 a 14:00

Qui pot anar-hi?
Hi podem anar tots els ciutadans, petits comerços i oficines de la comarca de les Garrigues.

Què hi puc portar?
Hi podem residus valoritzables: Envasos, Ferralla, Fustes, Paper i Cartró, Plàstic (no envàs), Tèxtil, Vidre, Vidre pla, Voluminosos (mobles, sofàs, matalassos,…), Aparells electrodomèstics petits i grans, equips d’informàtica, mòbils, panells solars, fluorescents i bombetes. A la deixalleria de Borges s’admet també restes de Poda i Jardineria i Runes d’obres menors en petita quantitat.

També hi podem portar residus especials: Frigorífics, Bateries, Piles, Envasos buits amb restes de substàncies perilloses, Aerosols (esprais), Pneumàtics, Pintures i vernissos, Dissolvents, Envasos a pressió (bombones, extintors), Productes químics classificats en àcids o bases, Reactius de laboratori, Radiografies, Cosmètics, Tóners, Olis minerals, Olis vegetals

Té algun cost portar-hi residus?
S’hi pot portar els residus sense cost sempre seleccionats. Això si, sempre han de ser quantitats raonables i que no comprometin la capacitat de les mateixes instal·lacions per als altres usuaris.

© Consell Comarcal de les Garrigues