Cervià de les Garrigues

Visites d’interès

La Ruta dels 7 Sentits i Museu Marta Pruna

Es tracta d’una ruta que ens transportarà a un món d’olors, de sensacions, que no només es podrà sentir amb el tacte, l’oïda o la mirada. Una ruta que ens endinsa pel camí de l’obra de la Marta Pruna, el camí del llenguatge intuïtiu més creatiu, el camí que transita entre el que és tangible i el que és intangible, perquè no sempre es pot entendre tot només fent ús de les nostres sensacions purament corporals, a vegades necessitem una veu o una mirada interior per percebre i entendre les nostres emocions…també un pensament crític per entendre el sentit de la vida.

La visita acaba amb una mirada al Taller + Museu Marta Pruna, per veure el recorregut escultòric al llarg de dècades i experiència artística a diferents països. 

Uniu-vos al camí dels 7 sentits on la pròpia artista, la Marta Pruna us guiarà per una ruta on l'art, les olors i sensacions ho impregnen tot.

Visites programades els diumenges cada quinze dies a les 10.30 h. 
Estiu 2020: 21 de juny, 5 i 19 de juliol, 2,16 i 30 d’agost i 13 i 27 de setembre.
Preu: 10 € adults i 3 € infants
Durada: 2 hores Tel. 616 870 178
martapruna@hotmail.com
www.martapruna.com  

Edifici de l’Ajuntament

La Casa de la Vila, construïda l'any 1912, és destacable per la seva construcció majestuosa totalment de pedra.

Les Besses

Dins el terme de Cervià hi ha el despoblat i antic terme de les Besses. El lloc de les Besses fou establert el 1225 per una carta de població atorgada per Arnau Punyet i la seva muller, i el 1265 hom obtingué llicència per bastir l'església parroquial. Es troba a la dreta del riu Set, aigua avall de Cervià de les Garrigues; hi resten poques filades de l'antic castell feudal de les Besses dalt d'una roca o tossal i de les cases del poble. L'Església de Santa Maria de les Besses fou restaurada el 1973; es tracta d'un interessant edifici de transició del romànic al gòtic, de planta rectangular, arcs apuntats, mènsules i porta dovellada al nord.

Església Parroquial de Sant Miquel Arcàngel

Fou reedificada el segle XVIII; conserva la façana d'estil clàssic, amb una part central coronada per un frontó triangular i un petit rosetó, àmplia nau i capelles als contraforts i campanar de planta quadrada amb un cos damunt el vuitavant.

© Consell Comarcal de les Garrigues