El Consell Comarcal de les Garrigues finalitza les obres de reforma de l’enllumenat públic dels municipis de L’Albagés, Els Omellons, Granyena de les Garrigues i El Vilosell.

El Consell Comarcal de les Garrigues finalitza les obres de reforma de l’enllumenat públic dels municipis de L’Albagés, Els Omellons, Granyena de les Garrigues i El Vilosell, amb l’objectiu de dur a terme millores o renovacions per reduir el consum energètic. Aquest ha estat un projecte gestionat per l’ens comarcal, ja que per concórrer a la convocatòria de manera individual cada consistori havia d’assegurar un mínim de 100.000 € en inversió. Així, mitjançant el Consell, l’any 2019 es van poder reunir les voluntats d’aquests quatre municipis com a un projecte col·lectiu valorat en un import de 214.443,36 €. A  nivell de municipis, el projecte representa un total de 74.303,67 € a Granyena de les Garrigues, 28.747,06 € a L’Albagés, 74.852,64 € als Omellons i 36.634,98 € al Vilosell.  L’Institut per la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) va resoldre favorablement finançar el 50% del projecte, un total de 107,224,68 €, mitjançant un Programa Operatiu FEDER de la Unió Europea  sobre projectes singulars de les entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni. Al mateix temps, la Diputació de Lleida va resoldre favorablement finançar-ne un altre 25%, un total de 53.610,84 €.

Les obres han consistit en la renovació total de l’enllumenat públic a la tecnologia LED al municipi de Granyena; renovació d’un 50% de l’enllumenat amb tecnologia LED i el seu cablejat, el qual estava en mal estat, al municipi dels Omellons; renovació parcial al municipi de L’Albagés a un total de 33 punts de llum; i renovació parcial a un total de 70 punts de llum al municipi del Vilosell, on l’enllumenat renovat ha mantingut l’estètica vuitcentista i la llum groga, característica d’aquesta població.

Es preveu que l’actuació suposi un estalvi energètic del 68% respecte al consum de l’enllumenat precedent, estalvi que a la vegada es traduirà també en estalvi econòmic.

                   

© Consell Comarcal de les Garrigues