COM OBTENIR L’ID-CAT

En motiu de la pandèmia COVID-19 serà necessari seguir els següents passos per obtenir un certificat id-CAT nou o renovar-lo en el cas que estigui caducat. Per qualsevol incidència amb la descàrrega us podeu posar en contacte amb l’adreça de correu sistemes@garrigues.cat

Passos a seguir per un certificat idcat nou:

  1. Haureu d’introduir primer les vostres dades d’identificació tal com figuren al vostre DNI, mitjançat la web:  https://www.idcat.cat/idcat/ciutada/solicitud_inici.do
  2. A continuació haureu d’enviar la documentació d’identificació (DNI o carnet de conduir, o  NIE acompanyat de passaport o carnet de conduir) escanejada en horitzontal al correu de sistemes@garrigues.cat
  3. Un cop generat el certificat, us farem un truc per acordar el dia i l’hora per passar a buscar el certificat. El dia de la recollida de la documentació s’hauran de portar els documents originals per comprovar la seva autenticitat.
  4. És l’interessat/da qui haurà de passar a signar la documentació pel Consell Comarcal perquè se’n pugui validar la seva identitat. Si l’interessat/da no pot passar a signar-la, únicament s’emetrà el certificat si s’aporta una acta notarial, on hi consti la sol·licitud del certificat idCAT que acrediti que aquesta ha estat emesa per la persona sol·licitant del certificat, així com la validació de la identitat del titular i de la persona que acudirà a l’Entitat de Registre en el seu nom.
  5. Un cop tingueu la documentació, haureu de seguir les instruccions que figuren a la part de darrere del full. El codi personal per poder descarregar el certificat se us lliurarà al Consell Comarcal.

Passos a seguir per renovar un certificat idcat a punt de caducar:

  1. En el cas que ja teniu el certificat, però està a punt de caducar, podreu fer la renovació des de casa seguint les instruccions que trobareu  pitjant aquest enllaç.

Us recordem que també teniu a la vostra disposició l’id-CAT Mòbil, que us permetrà també operar amb les administracions catalanes. Per sol·licitar-lo no és necessari desplaçar-se al Consell.

IMPORTANT: NO S’EMETRÀ EL CERTIFICAT SI L’INTERESSAT EL VE A RECOLLIR SENSE MASCARETA I HAURÀ DE PORTAR UN BOLÍGRAF PER SIGNAR EL FULL.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

© Consell Comarcal de les Garrigues